Iedere dag met iemand praten, dat is toch heel normaal?

Toch is dit voor meer dan 1 miljoen Nederlanders helemaal niet zo vanzelfsprekend als we denken. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom mensen lang niet altijd iemand hebben om af en toe simpelweg een gesprek te voeren. Denk bijvoorbeeld aan;

  • Afnemende mobiliteit, waardoor het onmogelijk wordt om zelf vrienden of familie te bezoeken
  • Verhuizen naar een nieuwe omgeving
  • Drukke agenda’s
  • Niet weten hoe en waar je mensen kan ontmoeten
  • etc.

Missie & Visie

In onze visie is het met de hedendaagse technologie heel goed mogelijk om mensen met elkaar in contact te brengen en deze contacten te onderhouden. Met de beptab maken wij het voor iedereen, die daar behoefte aan heeft, mogelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen aan een wereld waarin niemand zich eenzaam hoeft te voelen.

Onze missie is dan ook om het voor iedereen weer mogelijk te maken om simpelweg te beppen met iemand waar en wanneer u maar wilt, zonder hierbij afhankelijk te zijn van anderen. Ook als u nog geen ervaring heeft met het gebruik van een tablet of een smartphone, mag dit geen probleem opleveren.

Wie is beptab

Wij zijn Janben Welleweerd (rechts op de foto) en Mats Kwakernaak (links op de foto). Ons avontuur startte toen we met eigen ogen zagen wat de impact op de kwaliteit van leven kan zijn op het moment dat je niemand hebt om af en toe simpelweg een praatje te maken. We zagen dat er veel initiatieven bestaan om mensen hiermee te helpen, maar desondanks blijft het probleem bestaan.

Beiden hebben we een achtergrond in de wereld van telecommunicatie. Wat ons opviel is dat de bestaande initiatieven vooral rusten op de inzet van vrijwilligers, terwijl de kracht van telecommunicatie niet of nauwelijks wordt gebruikt. Dit vonden wij vreemd aangezien we tegenwoordig 24 uur per dag met de hele wereld in contact staan dankzij deze techniek. Hierop besloten wij onze kennis en inzichten te gebruiken om ons steentje bij te dragen aan dit probleem.

Partners